Scriptie

Over mij (Ton van Voorden):

Leuk, boeiend, sociaal.
Dat is de reden dat ik bijles geef.

Les geven heb ik ontdekt tijdens mijn studie aan de Universiteit van Tilburg. Met veel plezier gaf ik naast mijn studie individueel en groepsgewijs les aan  studenten.

Na mijn studie heb ik een aantal maanden gebackpackt in Australië en ben daarna het bedrijfsleven ingegaan. Naast mijn reguliere werk kreeg ik de mogelijkheid cursussen te verzorgen. Dit bleek slechts een beperkt deel van mijn werkzaamheden te bevatten en het gemis aan lesgeven begon te knagen. Zodoende heb ik in de avonduren een jaar lang de Pabo gedaan om het docentschap me helemaal eigen te maken. Met deze kennis op zak heb ik besloten een eigen bedrijf op te richten gespecialiseerd in pianoles en wiskundige vakken zoals Wiskunde zelf, Statistiek en Natuurkunde.

Over Bijles in Tilburg:

De missie van Bijles in Tilburg is de beste bijles school te zijn en blijven. Beste in termen van, het meeste leren in een uur. Dit is alleen mogelijk als de student zich volkomen op zijn gemak voelt, de leeromgeving prettig vindt en de docent zich volledig kan inleven in de wereld van de student.

Om dit waar te kunnen maken geef ik op het moment alle lessen zelf. Echter vanwege overbezetting ben ik aan het denken om uit te breiden. Bijles in Tilburg zal in dat geval alleen ervaren bijlesdocenten aannemen met voldoende positieve referenties. Natuurlijk blijft de niet goed geld terug garantie altijd gelden.

De eerste les?

Ben je wat optijd? Dan kan je altijd even wachten op de bank totdat ik klaar ben met de vorige bijles.

Hierna kan je aan de bijles tafel plaatsnemen en je spulletjes neerleggen terwijl ik een kopje thee/koffie voor je zet. Ook kan je indien nodig wat bestandjes van bijvoorbeeld blackboard/ magister downloaden die je nodig hebt voor de bijles.

Tijd om de bijles te laten beginnen. Ik begin altijd snel. Ik heb al met veel studies/ vakken ervaring. Ook met het schrijven van scripties. Ik heb dus bijna geen informatie nodig voordat we aan de slag kunnen. Dat is fijn.

Heb je zelf al concrete vragen? Dan ga we hier gelijk mee aan de slag. Tijdens de uitleg hiervan houd ik ook rekening met wat je precies moet weten om je tentamen/ toets te behalen. Heb je geen concrete vragen? Dan ga ik je de benodigde stof uitleggen. Tussendoor zal ik veel vragen stellen zodat de stof goed blijft hangen.

Uitleg zal ik vooral met behulp van de computer geven. Ik maak digitaal aantekeningen voor je.  Het grote voordeel is dat ik aan het einde van de les alle aantekeningen op stuur. Makkelijk, hoef je zelf ook niet mee te schrijven. Deze uitleg kan je dan thuis uitprinten, op je telefoon openen, of zelf nog verder bewerken.

Aan het einde van de les stuur ik je de aantekeningen met email op en is het dan tijd om te betalen. Ben je niet tevreden? dan hoeft dat uiteraard niet. Betalen kan met je mobiel of met cash. Maak je liever van te voren het bedrag over? Dan mag dat ook.